Bersawang

Bersawang sungguh blog ni. Takde masa nak menulis. Nak update cerita Aiman pun tak sempat. Makanya, secara ringkas perkembangan terkini anak kesayanganku itu:

1. He can waves ‘bye-bye’ bila kita suruh.
2. Clap hands dan boleh salam bila kita suruh hulur tangan untuk salam. Juga suka sangat give mommy high five! 🙂
3. Understands when I say ‘No’ – bila mommy angkat tangan dan tunjuk jari telunjuk, he knows mommy tak bagi. tapi kdg buat muka selamba dia sambil tersengih2 dan buat jugak! 🙂
4. Crawls well. Laju. Mommy suka letak Aiman dalam playpen tapi dia selalu jerit nak keluar. hehe.
5. Dances to music (bila tgk cartoon yg ada music atau dgr lagu) – terhenjut2 badan dia excited.
8. Ada stranger anxiety (since 5 months)
9. Can self-feed some finger foods, or if ada mknan terkeluar dr mulut or kat tepi2 mulut dia akan cuba masukkan dlm mulut.
10. Ketawa mengekek2 bila main peek-a-boo
11. Sits unsupported
12. Responds to own name
13. Picks up tiny objects and semua benda dia nak masuk mulut
14. Drops objects and then looks for them – kdg2 dia saja buat, tgk muka kita, then jatuhkan barang, pastu kita ambik balik, dia jatuhkan lagi. hehe
15. Gets upset if toy is removed
16. Pulls to standing – sangat suka nak berdiri dan suka memanjat!! Orang baring sebelah dia pun dia nak panjat.
17. Babbles enthusiastically – ntah apa-apa kadang dia bebel sorang2. ‘babababa…dadadada..’ comel.:-)
18. Akan stop bila buat apa2 kalau ada iklan kat tv. Definitely akan khusyuk tgk iklan dan lepas tu sambung balik apa yg dia buat.

Now Aiman nak makan macam orang besar. Dah ada 8 batang gigi di usia nak menginjak ke 9bulan. Berat dah 8kg kot. I already started to introduce him family food sedikit demi sedikit. Suka macam hapa kalau dapat makanan dari pinggan mommy! Dia nak makan nasi jugak macam kita yg dah besar ni. Nasib baik la beras siam wangi yang lembut tu. Lenyek2 jek. Makan buah pun mcm tu, nak gigit sendiri. Tapi bagi yang lembut2 je mcm pear, mangga, pisang. Tak nak puree sgt.

Mommy Aiman dah submit semua chapters yer. Alhamdulillah. Now agak lega sikit la. Tapi still ada few chapters yg nak kena edit macam hapa. 2 chapters yg dihantar tu pun belum dapat feedback dr Supervisor. Gerun jugak nak menanti feedback.

Ahad ni birthday party Qaisarah. Excited! Tadi dah belikan dia besday present. 🙂

Tadi juga dah beli another babywearing gear! yehaa..nak beringsling pulak la yer. Macam senang nak keluar masukkan Aiman. Guna SSC nak berbuckle2. Lagipun nak berkenduri kahwin lagi 2 mgg ni. Kena vogue sket. SILK Ring sling ok. :-). Pakai SSC tak vogue nanti. hehe. Sukanya babywearing!!!

Ok, sekian update utk kali ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s